(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

zaterdag 23 mei 2009

Zetten aan de Linge



Zetten word de nieuwe woonlocatie van mijn plan. De Linge die hierlangs stroomt wordt hierin de drager van het landschap en het dorp. De Linge moet het open landschap met de verre uitzichten, het platteland en het dorp Zeggen met een dichtere en knussere beplantingsstructuur gaan verbinden. De Linge wordt in mijn plan verlegd, deze komt dichter bij het dorp te liggen.

De nieuwe woonwijk komt aan de bestaande bebouwing te liggen. De groenstructuur van het dorp wil ik doortrekken naar de nieuwe woonwijk. Welke deels publiekelijk en deels privaat is. In de toekomst zouden hier nog meer woningen in kunnen worden geplaatst. De Linge krijgt een natuurlijke oever met planten die zich aanpassen aan de natte omstandigheden van de bodem, het is belangrijk dat de openheid hier bewaard blijft. Dorp en de openbare ruimte bij de Linge krijgen een duidelijk contrast in kleur, vorm, geur, geluid en licht en schaduw en is daarmee erg gericht op de beleving van de mens.

Recreatie wordt een belangrijk onderdeel van het plan. Wandel en fietsroutes moeten vanuit het dorp de Linge bereiken waar de bewoners van Zetten hun vaartocht kunnen beginnen. Maar ook toeristen die hun bootje in Zetten aanleggen zullen op deze manier hun weg snel vinden naar de grote hoeveelheid aan winkels en horeca die Zetten kent. Het materiaal van de bestrating moet in tegenstelling tot de contrasten in met name de vegetatie moet juist gelijk zijn zodat er een duidelijke verbinding tussen het landschap en het dorp ontstaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten