(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

vrijdag 22 mei 2009

Maquette en referentiebeelden Hessel



De bouwlocatie bevind zich op De Dreijen. Dit is een geschikte plek omdat hier al woningbouw gepland is en veel huidige gebouwen gesloopt gaan worden. In ons LOP hebben wij hier deels hoogbouw gepland, wat goed te combineren is met de te plaatsen gebouwen. een belangrijk element is het kleine arboretum. Op dit moment wordt het vanuit oostelijke richting aan het zicht onttrokken door een afzichtelijk gebouw. door het terrein van De Dreijen open te maken ontstaat een open zicht op het arboretum. De gebouwen vormen samen met de aflopende lijn van de berg een soort amfitheater waarin het arboretum als schouwspel fungeert. Een bomenlaan als galerij, zoals deze in het LOP terugkomt op de eng, geeft samen met enkele individuele bomen en boompartijen diepte, variatie in open/dichtheid en contrast. Het overwegend open middendeel zorgt voor licht, lucht, ruimte en mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten