(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

vrijdag 22 mei 2009



Voor de ingreep


De nieuwe situatie


De nieuwe situatie in vogelvlucht
De uiteindelijke situatie na alle nieuw bouw



In mijn project maak ik een begin van een nieuwbouw wijk bij Opheusden. In ons regionale ontwerp stond de Linge centraal en dit moest dan ook weer een van de dragers worden van de Betuwe. De locatie is uitermate geschikt als nieuwe bouwlocatie omdat het rond het station ligt en zo goed als naast de snelweg. Van deze snelweg heb je niet veel last op visueel gebied maar ook hoor je hem nauwelijks. Door de nieuwe wijk komt de Linge te stromen die de blauwe ader van dit gebied wordt. Verder moet er nog een gigantische infrastructurele ingreep worden gedaan om het gehele plan te laten slagen. Een aquaduct, een treintunnel, een ophaalbrug en het station van Opheusden zullen allemaal bij elkaar komen in een centraal knooppunt. Door deze aanpassingen wordt de linge bevaarbaar en een mooie plek om te vertoeven. Mijn ontwerpopgave wordt dan ook voornamelijk om alvast de rand te creƫren tussen de nieuwe wijk en de Linge. Dit ga ik doen door de gebouwen zo te plaatsen in de de groene zone om de Linge dat ze niet als barriere gaan werken maar juist de intergratie tussen de Linge en de nieuwe wijk gaan verbeteren. Hierbij wordt de groen structuur erg belangrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten