(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

vrijdag 22 mei 2009

Maquette & referentiebeelden Jeroen

Dit ontwerp is gemaakt voor het zuiden van Heteren. Tussen de bebouwing van Heteren zijn enkele gevarieerde landbouwgebieden te vinden. Deze zullen worden getransformeerd in een woongebied waarin een overgang is te vinden van een bruisend dorpsplein naar een landelijk woonlandschap. Hierbij zullen de lijnen en eigenschappen van zowel het dorp als van de landbouw gebruikt worden als leidraad bij de inrichting van het gebied.

Het centrum van Heteren heeft de vorm van een lint. De gemeente wil dit centrum versterken en is op zoek naar mogelijkheden om op zekere punten langs de Flessestraat voorzieningen en winkels te concentreren. De woontoren en het woonblok liggen in één van deze gebieden, en zullen duidelijk de dorpskern markeren. De gebouwen zijn schuin geplaatst ten opzichte van de weg, om een ruimte vrij te maken voor een plein. Ook laten de gebouwen door deze positionering zien, dat de invloed van de landbouwpatronen hier nog niet aanwezig is. De bestaande bebouwing is zeer gevarieerd in architectuur en materialen. Dit zal terugkomen in de te plaatsen gebouwen: Binnen één gebouw zal gevarieerd worden met de materialen.

Naarmate men zuidelijker gaat in het woongebied zal de invloed van de agrarische landschapkenmerken steeds groter worden, en zodoende het aangrenzende landbouwgebied geleidelijk aankondigen. Groengebieden en recreatieterreinen zullen hier agrarische kenmerken hebben. De woningen die geplaatst worden, zullen samen met de bestaande bebouwing, groengebieden omsluiten, zoals kenmerkend is voor dit deel van Heteren.

In de collage zijn sfeerbeelden opgenomen, samen met de maquette die de indeling van het gebied weergeeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten