(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

zaterdag 30 mei 2009

Foto Emy

De verborgenheid van de kunstwerken, maakt nieuwsgierig.

unity ontcijferd; Michael

de eenheid in het schilderij wordt bereikt door een vaste set aan kleurencombinaties die met elkaar corresponderen en daardoor eenheid creeƫren. het mooie aan dit schilderij is dat de verbanden in het hele schilderij verticaal gelegd worden. behalve aan zijkanten van het schilderij, daar corresponderen de vlakken ook met de andere zijkant van het schilderij. Ik ben gefascineerd door het schilderij, puur omdat ik deze verbanden niet kon zien op het moment dat ik er pal voor stond. na het analyseren van een foto krijg je het gehele overzich te zien. stiekem wordt de sleutel tot het puzzle gelegd in de acht grote vlakken op de achtergrond waarmee je in een oogopslag alle vakjes onderling kunt begrijpen. Je blijft echt staren naar de vierentachtig kleine vierkantjes. Gewoonweg fascinerend.


















om de combinaties te bekijken zul je wel even de foto moeten bekijken in een groot scherm.

Lisa en Anatol






drie bomen
uit het landschap genomen
gekapt, gezaagd, geplaagd

drie bomen
nieuw land
nieuw volk

Kunst!

vrijdag 29 mei 2009

Foto Excursie ~ Hannah


Deze plek weten jullie vast bijna allemaal nog.. Van die grote bomen waarin je jezelf volledig in een 'sprookjesbos' waant. Een gevoel van vrijheid, een plek waar je alle zorgen kunt vergeten. Even helemaal van de wereld, terwijl het alledaagse leven eigenlijk om de hoek ligt...


Excursie foto Ilse


Foto excursie (Suzanne)


foto Hombroich

Deze foto vind ik het mooist. In mijn ogen verbeeldt het de opstelling van het park: losse maar samenhangende gebouwen in een natuurrijk en gevarieerd landschap.

Deze foto laat het spel tussen Kunst en Natuur zien wat zo overduidelijk in Insel Hombroich aanwezig is. Vandaar dat ik deze als mijn beste foto uit heb gekozen :-)

Foto Stijn


Foto excursie Jeroen


Foto Marjolein


Foto excursie (Abel Coenen)


Foto Johan


Foto Ruud

Foto 1: Spiegeling


Foto 2: een van de opvallendste gebouwen

Foto Maarten



Bovenstaande foto laat een van de vele zichtlijnen zien die in Insel Hombroich te vinden zijn. Helaas is de landmark aan de het einde van de zichtlijn (het restaurant) niet erg duidelijk te zien op deze foto, maar het idee van voor-midden-achter daarentegen wel.



Deze foto is niet zozeer een van mijn mooiste, maar het geeft wel aan dat ook de ontwerpers van Limos in Nijmegen tegen het klassieke probleem aanliepen dat het ontwerp en de interpretatie van de dagelijkse gebruiker niet helemaal in overeenstemming kunnen zijn.

donderdag 28 mei 2009

Contrastfoto (Arjan)

Kwalitatief niet een uitzonderlijke foto, maar het geeft wel weer waar het in het Limos project om draaide. De oude en nieuwe structuren die door elkaar heen liepen. Elkaar aanvulden op sommige plaatsen maar elkaar ook wel degelijk dwarszaten.

Foto Jesper


Deze foto vind ik de mooiste, vooral de lichtval, met het contrast tussen de bebouwing en lucht.


ik heb wel 200 foto's gemaakt, maar dit is een van de mooiste

Foto's Excursie

Ik kon niet kiezen tussen de volgende 2 foto's: