(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

vrijdag 22 mei 2009

Een landschap vol karakter ~ Hannah

Hierboven zien jullie (een deel van) mijn maquette studie. Bovenaan elk plaatje is de dijk bij Heteren. Onderaan zie je een klein stukje van de Nederrijn, met in de rechteronderhoek een oude kleiput. Het is voor mij belangrijk dat een ieder die hier zal komen te wonen een eigen bijzonder uitzicht heeft. Dit kan zijn op de dijk, op Heteren, op de kleiput, op de Nederrijn of op de Wageningse berg. De ligging van de objecten ten opzichte van elkaar moet ook in evenwicht zijn, het moet echt een geheel gaan vormen.


Vervolgens zien jullie hierbovn mijn moodboard. Hierin wil ik vooral naar voren laten komen dat openheid en diversiteit een belangrijk aspect is in mijn plan. De woontoren mag er best uitspringen, het woonblok wordt meer geintegreerd met de omgeving. Voor de grondgebonden huizen is het belangrijk dat het geen vinex straat wordt. Diversiteit is hierbij van groot belang. Tevens moet het landschappelijke karakter terug te vinden zijn.
Omdat de situering pal naast de kleiput is, is het (ook volgens het landschapsontwikkelingsplan) een vrijwel logisch gevolg dat er een jachthaven komt. Deze zal alleen niet zijn voor de grote boten, meer voor de kleine zeilbootjes en kleine pleziervaart. Dit past namelijk in het karakter van het landschap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten