(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

vrijdag 22 mei 2009

Basisprincipes voor de maquette zijn: het optimaal benutten van het Lingelandschap. Het 'Lingelandschap' betekend voor mij, naast de Linge, openheid en landbouw. In deze eerste studie heb ik geprobeerd beiden tot zijn recht te laten komen. Zowel de Linge, als de veehouderij op deze lokatie zijn ontwerpmiddelen geworden. Ik heb er dan ook bewust voor gekozen om de boerderij op deze locatie te laten. De boerderij met zijn koeien zijn dan ook geintegreerd in het ontwerp. De Linge zelf wordt hier en daar verbreed en krijgt een natuurlijk karakter. De weg, die oorspronkelijk langs dit sterk gekanaliseerde stukje Linge lag, is verlegd. Hierdoor is het mogelijk direct aan de Linge te wonen. Door deze verlegging wordt deze weg minder lang en recht, waardoor de weg minder uitnodigend is als 'race baan', wat nu het wel het geval is.

Ik heb gekozen voor deze locatie om de volgende redenen:

- Goed ontsloten
- Deze locatie geeft mogelijkheid tot zicht op de Wageningseberg
- De Linge vraagt hier om een verandering


- Het is een zeer ruim en open gebied, maar toch aan Zetten gelegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten