(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

vrijdag 22 mei 2009

Het gebied dat ik gekozen heb voor de bebouwing ligt aan de Noordwestelijke kant van Renkum. Omdat ik er met het vorige deel achtergekomen ben dat ik in dit gebied aan de bebouwde kom wil bouwen en niet middenin. Om toch nog in het gebied te integreren, ligt het gebied wel aan het beekdal. Een grote, open weide met veel potentie.



















De laagbouw wordt geplaatst in de open, glooiende weide, zodat deze bebouwing het karakter 'landschappelijk wonen' krijgt. In de maquette zijn ze nogal random geplaatst, maar het is ook de bedoeling dat de gebouwen niet uniform en strak staan. Misschien staan ze hier zelfs nog te strak. Dit is alleen een indicatie en wordt natuurlijk nog verder uitgewerkt.
De woontoren zal op de helling, in de bebossing tussen het hoger gelegen weiland en het beekdal liggen. Deze toren krijgt een onopvallend karakter en zal goed passen in het bos. Wel wordt er een opening in het bos gemaakt richting de laagbouw, waardoor het een geheel is. Op de bovenste verdiepingen heb je een mooi uitzicht over het beekdal en Renkum.
Het woonblok staat het meest dichtbij Renkum en past ook weer goed tussen de bebossing. Misschien krijgt dit gebouw klimop of iets anders waardoor het goed ge"integreerd zal zijn met het omliggende groen.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten