(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

vrijdag 22 mei 2009

Een boerenwoonerf!?!
Hoe ziet een boeren erf er uit als je er niet meer boert, maar wel woont. Wordt het een omheind gebied met populieren waarbinnen het vrij spel is, of ga je boerderijstructuren behouden en de nieuwe functies er in zetten?
Doormiddel van een vormstudie kan je puzzelen wat waar kan staan. Wat is het effect van een toren bij een huizenrij en wat is het effect van de appartementen bij de toren.
In het open groene agrarische gebied zullen woonerven ontstaan. Men gaat wonen op zulke erven. Deze erven zijn binnen redelijk dicht bebouwd. Ze worden omringd door een haag van bomen. Van buiten zie je dus vooral de bomen en niet de bebouwing. Maar af en toe zullen de bomen wijken om zo de mogelijkheid te bieden een blik naar binnen als een blik naar buiten te werpen. Soms zal een gebouw net over de bomen heen kijken naar het landschap en soms kruipt het gebouw onder de bomen door. Zo maken de erven die los van elkaar liggen toch contact met elkaar. Elk erf zal er op deze manier verschillend uit zien, zowel binnen als buiten. De erven zijn via een doodlopende weg verbonden met de doorgaande wegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten