(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

vrijdag 22 mei 2009

Moodboard Jesper



Zoals op de maquette te zien is staan de gebouwen in een U-vorm, deze vorm bakent de randen van de verhoging van de voormalige steenfabriek af. Ook bied deze opstelling een soort van 'ommuring', waardoor een besloten en veilig gevoel ontstaat. Door deze opstelling onstaat een groot open middendeel, waarin de nadruk ligt op een functionele en mooie ruimte voor de bewoners, voor iedereen. Dus een speelveld voor de kinderen, wandelpaden, terrasjes voor de mensen uit de appartementen, een kinderboerderij, moestuin, fruitbomen enz enz.
Aan de Rijnoever (op de maquette tussen de toren en het woonblok) komt een boulevard/promenade met daaraan een jachthaven, waar vanuit de bewoners lekker een tochtje over de Rijn en Linge kunnen maken, maar ook kunnen vissen op de steigers of van de zonsondergang kunnen genieten. Naast de haven is nog ruimte voor een strandje waar de bewoners lekker kunnen pootjebaden, zwemmen en zandkastelen kunnen bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten