(English translation below)
De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun tweede ontwerpstudio. Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, links, plaatjes, en portfolio's.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.
Voor de PDF files van de gepubliceerde Landschaps Ontwikkelings Plannen verwijzen wij u naar deze link.

During the coming period, this blog is used as a publication platform made by students of the study Landscape Architecture (Wageningen University, The Netherlands).
This blog contains a summary of discussion, impressions and portfolios made during this second landscape design studio. If possible, an english translation is made as well.

woensdag 2 juni 2010

Modellen


Dit model is een samen voegsel van 2 modellen, maar die makkelijk zijn weer te geven in een. De binnenstad wordt ontsloten door verschillende entrees, sommige duidelijker dan andere. De entree aan de boven- en onderkant van het Plantsoen, bovenkant Hoogstraat en bovenkant Herenstraat zijn niet duidelijk. Door de gedempte gracht weer aan te leggen, moet het duidelijker worden dat je een vestingstad betreedt.


Wageningen heeft bolwerken met verschillende historische achtergronden (Nudepoort, Bergpoort, kasteel). Er kan een opeenvolging van verschillende activiteiten, informatie en bezienswaardigen op bolwerken worden gecreeƫrd .













Als je naar de groenstructuur kijkt, zijn er 2 plekken die niet aansluiten in de opeenvolging van groen. Onderaan bij de pomp en bovenin bij Plantsoen, Hoogstraat en Herenstraat.


Alle 3 de modellen (vooral Groen en Water + Entree) laten zien dat het stukje bij het Plantsoen, Hoogstraat en Herenstraat op verschillende gebieden verbeterd kan worden en zo de zichtbaarheid van de singels duidelijker wordt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten